lunes, 16 de enero de 2012
GÍRGOLES
TAJINE DE POLLASTRE AMB PATATES TRENCADES I GÍRGOLES - un dels nostres segongs plats d'avui
LES GÍRGOLES
Sabies que....?
• Proporcionen proteïnes, ferro, fibra, minerals i vitamines.
• La poden menjar sense problemes els diabètics, celíacs, ancians i nens.
• Reuneixen 9 aminoàcids essencials que es requereixen en la nostra dieta diària.
• Contenen vitamines B1, B2, B6, B12, D2, riboflavina i niacina.
• Són molt baixes en greixos i tenen poquíssimes calories (250 cal/ Kg )
• Com que aporten grans quantitat de fibra ajuden al bon funcionament del còlon.
•
• Se les considera elevadores del sistema immunològic.
• Són utilitzades en els països d'orient contra l'aterosclerosi.
• Són eficaçes contra les malalties derivades del colesterol alt.
. Proveeixen més proteïnes que l'ou i la llet (3 a 5 g. cada 100g).
• Nota del xef
• La gírgola s’ha de cuinar al dente i s’ha de tenir em compte que aporten molt de sabor i s´ha de procurar combinar-les amb aliments que no competeixin amb el seu sabor•
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario